Duurzaamheid

Energiebesparende tips

Hoe kan ik energie besparen? 

Spaarzaam omgaan met warmte bespaart u geld!

  • Zorg voor een goede inregeling van uw cv-installatie. U kunt dit controleren door alle radiatoren open te zetten en te voelen of deze in het midden gelijkmatig warm worden. Is dit niet het geval, laat* dan een erkend installateur de inregeling aanpassen. Let op: Kies hierbij voor een gecertificeerde ‘Keurmerk Installateur’, te herkennen aan het volgende logo:

    Een lijst met erkende installateurs vindt u ook op deze website. Deze installateur kan u ook advies geven over de energiezuinigheid van uw installatie, waardoor u tot wel 40% van uw stookkosten kunt besparen.
  • Ventileer, maar hou zoveel mogelijk de warmte binnen & voorkom tocht. Heeft u mechanische ventilatie? Laat deze niet continu op de hoogste stand staan, vooral niet in de winter.
  • Laat overdag zonlicht binnen. Sluit 's avonds de gordijnen, maar laat geen (over)gordijnen over uw radiatoren en thermostaatkraan hangen.
  • Zorg dat de thermostaat de juiste temperatuur registreert. Voorkom tocht en warmtebronnen nabij de thermostaat.
  • Ga zuinig om met warm water, gebruik een spaardouchekop en beperk uw doucheduur.
  • Controleer uw warmteafleverset regelmatig op lekkages en laat* de warmteafleverset eenmaal in de drie jaar onderhouden door een gecertificeerd ‘Keurmerk Installateur’!

*Voor huurders bij een woningbouwcorporatie geldt dat het onderhoud via de verhuurder verloopt. Huurt u de woning? Breng dan eerst uw woningbouwcorporatie op de hoogte.

Energietransitie

SlimNet: minder storingen en meer duurzaamheid