WarmteDistributie

Leidingnetwerk van 4.000 woningen vervangen

Het renovatieproject voor 4.000 woningen die aangesloten zijn op  Stadsverwarming Purmerend (SVP) is afgerond. De woningen zijn aangesloten op het innovatieve SlimNet kunststof leidingsysteem. Hiermee worden met minder leidingen en kleinere diameters hogere rendementen behaald. Voor SVP levert het aanzienlijke verbeteringen op. Het warmteverlies daalde met 39.000 GJ (jaarverbruik van 1.400 woningen) en het waterverlies met 17.000 m3 per jaar (bijna 7 zwembaden van Olympische afmetingen). Het aantal ongeplande netreparaties is nu al met 84% afgenomen. 

De hoge grondwaterstand gaf vroegtijdig problemen met het stalen leidingnetwerk door corrosie en verzadiging van het isolatiemateriaal. Onacceptabele warmteverliezen en veel storingen waren voor Stadsverwarming Purmerend aanleiding om tussen 2010-2015 het leidingnetwerk van 4.000 woningen te vervangen. 

 

2000ste SlimNet-aansluiting

Stadsverwarming Purmerend (SVP) vervangt bij 4.000 woningen de oude stalen huisaansluiting door duurzaam en flexibel materiaal, waardoor er minder warmteverlies is en er in de toekomst ook  minder storingen zullen optreden (project SlimNet). Dinsdag 4 juni 2013 zijn we halverwege het project aangekomen: woning 2.000 was aan de beurt. Een mooi moment om te vieren. De familie van Weelderen aan de Frescobaldistraat in Purmerend krijgt hier  een taart uit handen van directeur Kees van der Klein van SVP.